tetr
Aftrek kosten voor eten & drinken Btw verleggen voor zzp’ers (in de bouw)? Zakelijke kosten zijn aftrekbaar ‘Intracommunautaire verwerving’ – wat is dat? Banktransacties importeren Beginbalans invoeren Bewaarplicht administratie Bonnen en inkoopfacturen invoeren Btw tarief in de bouw – snap jij het nog? Contact toevoegen Factureren of doorbelasten van onkosten of inkopen Financieel inzicht in jouw onderneming Hoe werkt de proefperiode? Inkoopfactuur uit het buitenland Je pakket aanpassen Onkosten en aankopen doorbelasten Opgaaf ICP, wat is het en hoe werkt het voor zzp’ers? Percentage voltooid registreren Project details invoeren Project toevoegen Reiskosten zijn aftrekbaar, zolang zakelijk Rittenregistratie – kan ik zonder? Specificaties van de verkoopfactuur Uren registreren Waarom een urenregistratie nodig? Wachtwoord vergeten? Wel of geen zakelijke bankrekening nodig? Wijzigen van (bedrijfs)gegevens Zakelijke kilometers met eigen vervoer of auto van de zaak?

oktober 22, 2020

Onkosten en aankopen doorbelasten

Voor sommige klanten maak je onkosten en doe je aankopen die je mag doorbelasten aan de klant. Bij onkosten kun je denken aan kosten voor autokilometers, parkeerkosten, treinreizen, taxiritten, hotel of eten & drinken. Bij aankopen gaat het om de bouwmaterialen die je voor een klus inkoopt of het werk dat je uitbesteed aan anderen. Die kosten wil je dan aan je opdrachtgever factureren, maar hoe doe je dat met finsight?

De onkosten of aankopen zijn voor jou om te beginnen gewone zakelijke uitgaven. Je boekt de kosten zoals elke andere zakelijke uitgave, bewaart de factuur of bon in jouw administratie en vraagt de betaalde btw over doorbelaste onkosten en aankopen terug aan de Belastingdienst.

Je upload het bonnetje of de inkoopfactuur dus net als alle anderen. Hoe je dat doet kun je in dit artikel lezen. Het enige dat je anders doet is bij het invoeren is dat je aangeeft dat je de onkosten of aankoop 'in rekening wilt brengen aan de klant'. Je kiest voor 'Ja' en geeft dan aan om welke klant en welk project het gaat, finsight regelt vervolgens de rest.

Aankoop invoeren - kies 'Ja' bij het 'In rekening brengen aan klant' (onderin linker kant).

De onkosten of aankopen komen op de eerstvolgende factuur aan de klant. Over de aankopen wordt als jij dat hebt aangegeven onder de 'project details' een winstopslag berekend. Bij het versturen van de verkoopfactuur kun je kiezen of je de details van het bonnetje of inkoopfactuur mee wilt sturen in een specificatie. Meer daarover in het artikel over specificaties.