tetr
Aftrek kosten voor eten & drinken Btw verleggen voor zzp’ers (in de bouw)? Zakelijke kosten zijn aftrekbaar ‘Intracommunautaire verwerving’ – wat is dat? Banktransacties importeren Beginbalans invoeren Bewaarplicht administratie Bonnen en inkoopfacturen invoeren Btw tarief in de bouw – snap jij het nog? Contact toevoegen Factureren of doorbelasten van onkosten of inkopen Financieel inzicht in jouw onderneming Hoe werkt de proefperiode? Inkoopfactuur uit het buitenland Je pakket aanpassen Onkosten en aankopen doorbelasten Opgaaf ICP, wat is het en hoe werkt het voor zzp’ers? Percentage voltooid registreren Project details invoeren Project toevoegen Reiskosten zijn aftrekbaar, zolang zakelijk Rittenregistratie – kan ik zonder? Specificaties van de verkoopfactuur Uren registreren Waarom een urenregistratie nodig? Wachtwoord vergeten? Wel of geen zakelijke bankrekening nodig? Wijzigen van (bedrijfs)gegevens Zakelijke kilometers met eigen vervoer of auto van de zaak?

oktober 22, 2020

Percentage voltooid registreren

Voor 'vaste prijs projecten' is het handig als je de voortgang van het werk bijhoudt. Dat doe je door het percentage voltooid te registreren. Dat is nodig voor het juist boeken van je omzet en het juist factureren van je klant. Gelijktijdig voer je ook je gewerkte uren in als bewijs voor het urencriterium. Beiden registreer je in het tabblad 'Gewerkte uren' van de 'Invoer' module.

Nadat je alle afspraken die je met de opdrachtgever over het 'vaste prijs' project hebt vastgelegd in de 'Contacten' module kun je aan de slag met het werk voor het project. Zodra je werkt verricht hebt ga je naar het tabblad 'Gewerkte uren' in de 'Invoer' module. Daar selecteer je het juiste project, finsight weet dat het een 'vaste prijs' project is en zet het invoerformulier met 'percentage voltooid' voor je klaar. Voor het invoeren van de uren kun je nog een keuze maken tussen alleen 'Uren' of 'Start- en Eindtijd' invoeren.

Gewerkte uren - het 'percentage voltooid' en de 'gewerkte uren' registreren.

Let op! Per taak geef je aan hoe ver de taak af is gekomen die dag of week. Dat percentage kan dus alleen oplopen tot de taak volledig af is (je hebt dan de 100% bereikt). Je kunt ook gelijk zien wat je met het verder afmaken van de taak die dag en week verdiend hebt.

Helemaal onderaan het invoerformulier vul je de gewerkte uren in. Ondanks dat dit optioneel is omdat het niet nodig is voor de facturatie, is het wel aan te raden dat je de gewerkte uren registreert. Voor het urencriterium moet je namelijk de uren bijhouden die je voor je onderneming gewerkt hebt.