tetr
Aftrek kosten voor eten & drinken Btw verleggen voor zzp’ers (in de bouw)? Zakelijke kosten zijn aftrekbaar ‘Intracommunautaire verwerving’ – wat is dat? Banktransacties importeren Beginbalans invoeren Bewaarplicht administratie Bonnen en inkoopfacturen invoeren Btw tarief in de bouw – snap jij het nog? Contact toevoegen Factureren of doorbelasten van onkosten of inkopen Financieel inzicht in jouw onderneming Hoe werkt de proefperiode? Inkoopfactuur uit het buitenland Je pakket aanpassen Onkosten en aankopen doorbelasten Opgaaf ICP, wat is het en hoe werkt het voor zzp’ers? Percentage voltooid registreren Project details invoeren Project toevoegen Reiskosten zijn aftrekbaar, zolang zakelijk Rittenregistratie – kan ik zonder? Specificaties van de verkoopfactuur Uren registreren Waarom een urenregistratie nodig? Wachtwoord vergeten? Wel of geen zakelijke bankrekening nodig? Wijzigen van (bedrijfs)gegevens Zakelijke kilometers met eigen vervoer of auto van de zaak?

oktober 23, 2020

Specificaties van de verkoopfactuur

Bij het versturen van de verkoopfacturen wil je mogelijk meer details meesturen aan de klant. Dat kan met de specificaties voor 'Uren' en 'Aankopen' die finsight automatische voor je klaarzet.

De 'Urenspecificatie' en/of 'Specificatie van aankopen' worden door finsight samen met de concept verkoopfactuur klaargezet, tenminste zolang jij je uren en aankopen netjes hebt ingevoerd. Op het moment dat jij de verkoopfactuur wilt versturen kun je er voor kiezen een of meerdere specificaties toe te voegen aan verkoopfactuur die al als bijlage aan de e-mail hangt.

Verwerking module - zodra je een vastgelegde factuur wilt versturen kun je onderaan de bijlages de specificaties nog toevoegen.

Urenspecificatie

De urenspecificatie detailleert per project en per taak de gewerkte uren die je geregistreerd hebt op welke dagen en wat de kosten (exclusief btw) voor de klant zijn die met de gewerkte uren samenhangen. Als jij 'Start- en Eindtijden' en een pauze duur hebt ingevoerd dan zie je die ook terug op de specificatie.

Verwerking module - de Urenspecificatie te vinden onder het tabblad 'Specificaties' van een verkoopfactuur.

Specificatie van aankopen

De specificatie van aankopen detailleert per project de kosten (exclusief btw) gemaakt voor de klant uitgesplitst naar 'Uitbesteed werk', 'Materiaal kosten' en/of 'Onkosten'. De specificatie laat de datum van de aankoop, de leverancier en de omschrijving die je aan de aankoop hebt meegegeven zien. Ook wordt er een kopie van de bon of inkoopfactuur van iedere aankoop aan de specificatie toegevoegd.

Verwerking module - de specificatie van aankopen te vinden onder het tabblad 'Specificaties' van een verkoopfactuur.

Let op! Als jij een winstopslag berekent over 'Uitbesteed werk' of 'Materiaal kosten', dan is het niet handig om de specificatie met een kopie van de inkoopfacturen met je verkoopfactuur naar je klant te sturen.

Lees hier meer over het invoeren van 'onkosten of aankopen' die je aan de klant wilt doorbelasten.